0.82 Mac: Many loaded images...can cause a slowdown

Bugs and Suggestions in XnView MP or XnConvert MP which have been resolved.

Moderator: XnTriq

Post Reply
maxim_k
Posts: 9
Joined: Sun Aug 24, 2008 6:50 am
Location: Moscow

0.82 Mac: Many loaded images...can cause a slowdown

Post by maxim_k » Tue Sep 20, 2016 10:14 am

Hi,

After installing 0.82 over 0.81 each time I launch application (after closing it with more than 3-4 images opened in previous session) I get this message:
2016-09-20_12-32-32.png
when I select OK, application shows for a moment, than closes.
I tried to trash .ini file, but without any success.

Thanks,
Maxim

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31873
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.82 for Mac - many loaded images...can cause a slowdown

Post by xnview » Tue Sep 20, 2016 11:36 am

do you open image from Finder into XnViewMP?
Even by removing the xnview.ini, you have the same alert?
Pierre.

maxim_k
Posts: 9
Joined: Sun Aug 24, 2008 6:50 am
Location: Moscow

Re: 0.82 for Mac - many loaded images...can cause a slowdown

Post by maxim_k » Thu Sep 22, 2016 5:29 am

Hi Pierre,
xnview wrote:do you open image from Finder into XnViewMP?
No, I open files from XnWiew browser
xnview wrote:Even by removing the xnview.ini, you have the same alert?
If I remove xnview.ini file, application launches with default settings. Then I configure it for my needs, start to work, open more than images, than exit app, than trying to launch it .... and get the same message.
Than I had to remove xnview.ini in order to launch app again.

Thanks,
Maxim

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31873
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.82 for Mac - many loaded images...can cause a slowdown

Post by xnview » Thu Sep 22, 2016 8:10 am

but when you quit XnViewMP, do you save the session??
could you send me your xnview.ini?
Pierre.

maxim_k
Posts: 9
Joined: Sun Aug 24, 2008 6:50 am
Location: Moscow

Re: 0.82 for Mac - many loaded images...can cause a slowdown

Post by maxim_k » Thu Sep 22, 2016 8:34 am

It doesn't ask me to save the session.
I attached .ini file - with this .ini file XnView MP fails to launch after I dismiss the alert I posted in my initial post.

Thanks,
Maxim
Attachments
xnview.ini.zip
(5.97 KiB) Downloaded 40 times

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31873
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.82 for Mac - many loaded images...can cause a slowdown

Post by xnview » Thu Sep 22, 2016 11:52 am

Thanks, with this setting file, session is saved automatically.
In xnview.ini, please remove showAgain line

When you quit XnViewMP, you have not this dialog the first time??
Screen-2016-09-22_13-50-13.jpg
Screen-2016-09-22_13-50-13.jpg (21.3 KiB) Viewed 721 times
Pierre.

maxim_k
Posts: 9
Joined: Sun Aug 24, 2008 6:50 am
Location: Moscow

Re: 0.82 for Mac - many loaded images...can cause a slowdown

Post by maxim_k » Thu Sep 22, 2016 12:57 pm

Now, after deleting showAgain line I see this confirmation dialog.
If I select OK in it on quit and I have more than 3 files opened, next time application doesn't start.
If I select - NO, it starts, but without any files opened (of course).
In 0.81 and earlier versions there was no such issue - crashing on launching with saved previous session.

Thanks,
Maxim

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31873
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.82 for Mac - many loaded images...can cause a slowdown

Post by xnview » Thu Sep 22, 2016 1:25 pm

yes, i check for the crash...
Pierre.

gcobut
Posts: 4
Joined: Sun Jun 22, 2014 10:36 am
Location: Bruxelles

Re: 0.82 Mac: Many loaded images...can cause a slowdown

Post by gcobut » Wed Sep 28, 2016 9:49 pm

Dear all,
Please note I'm facing the same issue (XNview MP on Mac).

gcobut
Posts: 4
Joined: Sun Jun 22, 2014 10:36 am
Location: Bruxelles

Re: 0.82 Mac: Many loaded images...can cause a slowdown

Post by gcobut » Thu Sep 29, 2016 7:21 pm

:D
Very good news: the bug can be overcome !
In the error message box, I checked "do not show again" and - miracle - the problem did not happen any more!!!!

SOLVED !

Post Reply