XnView and Vista - 2 little things

Bugs found in XnView Classic. Please report only one bug per topic!

Moderators: XnTriq, xnview

Post Reply
Sp

XnView and Vista - 2 little things

Post by Sp » Wed Mar 26, 2008 8:24 pm

1.93.2 on Vista 32 & Aero:

1. There is always a bar in a browser mode. Screenshot is here:
http://img229.imageshack.us/img229/8625/xnvvistait6.jpg

2. Fullscreen->Auto image size->Fit image to window width.
There is a vertical black bar (even if "hide scroolbar" is turn on).
Screenshot here:
http://img238.imageshack.us/img238/9189 ... ullqx6.jpg
(please watch with other then black background)

Sp

Post by Sp » Wed Mar 26, 2008 8:28 pm

Ad. 1 This empty space is always present, not only in browser.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31509
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: XnView and Vista - 2 little things

Post by xnview » Wed Mar 26, 2008 8:29 pm

Yes, but i have not it. It's very strange...
Pierre.

User avatar
XnTriq
Moderator & Librarian
Posts: 5430
Joined: Sun Sep 25, 2005 3:00 am
Location: Ref Desk

Post by XnTriq » Wed Mar 26, 2008 8:40 pm


Sp
Posts: 2
Joined: Thu Mar 27, 2008 10:13 am

Post by Sp » Sat Mar 29, 2008 3:14 pm

Are you sure that it's not some problem with windows managing in the xnview? I have another screenshot. I have opened an image and after that, on this strange bar has apeared a piece of browser window.
http://img246.imageshack.us/img246/724/xnbarol1.jpg

User avatar
XnTriq
Moderator & Librarian
Posts: 5430
Joined: Sun Sep 25, 2005 3:00 am
Location: Ref Desk

Post by XnTriq » Sat Mar 29, 2008 7:00 pm


User avatar
Grzesiek
Posts: 15
Joined: Tue Nov 01, 2005 6:47 pm
Location: Krakow, Poland
Contact:

Post by Grzesiek » Sat Mar 29, 2008 8:04 pm

I've found a workaround for first problem:
http://newsgroup.xnview.com/viewtopic.php?p=49047#49047

Turn ON option:
"Disable display scaling on high DPI settings"
in Properties|Compatibility for xnview.exe

Sp
Posts: 2
Joined: Thu Mar 27, 2008 10:13 am

Post by Sp » Sun Mar 30, 2008 7:44 am

Thank you for help :) It works.
What about the second problem? (look at the first post).
Can you confirm this?

Edit:
photo: 2272x1704
screen: 1280x800

Post Reply