[-1.91] Problem with maximized browser window on Vista

Bugs found in XnView Classic. Please report only one bug per topic!

Moderators: XnTriq, xnview

Post Reply
User avatar
Grzesiek
Posts: 15
Joined: Tue Nov 01, 2005 6:47 pm
Location: Krakow, Poland
Contact:

[-1.91] Problem with maximized browser window on Vista

Post by Grzesiek » Wed May 23, 2007 9:55 am

OS: MS Windows Vista Business
XnView: 1.91
Config: even on new xnview.ini file

Sympthoms:
When browser window is maximized, you can see border of unmaximized window near the edge of the screen (on the right side, just like on screenshot I've attached). It's the same border which is used to resize windows, and when you point a cursor over it, it change its shape to horizontal arrow (just like over normal window border), but is unable to move it. This unnecessary border disappears, when the window is in normal (not maximized) state.

Screenshot:
http://kociak.info/TEMP/xnview_border.png
Last edited by Grzesiek on Sun Dec 09, 2007 11:34 pm, edited 1 time in total.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31006
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: [-1.91] Problem with maximized browser window on Vista

Post by xnview » Wed May 23, 2007 11:49 am

Grzesiek wrote:OS: MS Windows Vista Business
XnView: 1.91
Config: even on new xnview.ini file

Sympthoms:
When browser window is maximized, you can see border of unmaximized window near the edge of the screen (on the right side, just like on screenshot I've attached). It's the same border which is used to resize windows, and when you point a cursor over it, it change its shape to horizontal arrow (just like over normal window border), but is unable to move it. This unnecessary border disappears, when the window is in normal (not maximized) state.

Screenshot:
http://wozniak.risp.pl/TEMP/xnview_border.png
I can't reproduce it, do you use the standard theme for Vista??
Pierre.

User avatar
Grzesiek
Posts: 15
Joined: Tue Nov 01, 2005 6:47 pm
Location: Krakow, Poland
Contact:

Post by Grzesiek » Wed May 23, 2007 3:03 pm

I'm using default Aero theme with default glass effect.
Theme is just like Vista looks Out-Of-Box.

Additional info:
- 32 bit version of Vista
- Screen resolution 1280x1024

User avatar
Grzesiek
Posts: 15
Joined: Tue Nov 01, 2005 6:47 pm
Location: Krakow, Poland
Contact:

Post by Grzesiek » Sun May 27, 2007 2:25 pm

I have found a workaround for this problem (and same problem described here: http://newsgroup.xnview.com/viewtopic.php?t=12238 )

I've tried with different compatibility settings for XnView and I've noticed that the problem disappears, when I set following option in compatibility setting. (However I'm sorry, but I'm using a polish version of Vista and I don't know exact name of options in properties window)

- right click on shortcut to xnview.exe file (or directly on exe file)
- select Properties
- choose Compatibility
- turn on only the last checkbox in Settings (it's like "Screen scaling in higher DPI setting")
- and the problem is gone :-D

ADD: I'm using Vista with standard 96DPI.

Post Reply