[Fixed]Custom sizes icons still damaged…

Bugs and Suggestions in XnView Classic which have been resolved

Moderators: XnTriq, xnview

Post Reply
User avatar
Clo
XnThusiast
Posts: 4441
Joined: Sun Oct 17, 2004 4:57 am
Location: Bordeaux, France
Contact:

[Fixed]Custom sizes icons still damaged…

Post by Clo » Sat Nov 18, 2006 6:57 am

:arrow: Pierre

:) Hello !

• Like the title says… No progress, it's still the same issue I reported in the French forum for the 1.90 Alphas…

- Image at left : real icon
- Image at right : like it's displayed on the screen.
- This occurs for icons larger than 32² only. The size is correctly shown now, though.

• Any hope to improve this ? Mybe calling a better Win function ? Let's it could work with the current Wins (2K¦XP…)

:mrgreen: KR
Claude
Clo

V 1.90 B1
Last edited by Clo on Tue Jun 24, 2008 6:27 am, edited 1 time in total.
Old user ON SELECTIVE STRIKE till further notice

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 32052
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: B1: Custom sizes icons still damaged…

Post by xnview » Tue Nov 28, 2006 9:10 am

Clo wrote::arrow: Pierre

:) Hello !

• Like the title says… No progress, it's still the same issue I reported in the French forum for the 1.90 Alphas…

- Image at left : real icon
- Image at right : like it's displayed on the screen.
- This occurs for icons larger than 32² only. The size is correctly shown now, though.

• Any hope to improve this ? Mybe calling a better Win function ? Let's it could work with the current Wins (2K¦XP…)
I don't know, could you post a link for a toolbar not in 32² to check?
Pierre.

User avatar
Clo
XnThusiast
Posts: 4441
Joined: Sun Oct 17, 2004 4:57 am
Location: Bordeaux, France
Contact:

The link

Post by Clo » Tue Nov 28, 2006 1:47 pm

:) Hello !

• Just look at the linked message, there are 2 blown-up pictures showing how it's displayed, and how it should be…
The icons are W=33 H=35

A whole bar'ld not bring more.

:mrgreen: KR
Claude
Clo
Old user ON SELECTIVE STRIKE till further notice

User avatar
Clo
XnThusiast
Posts: 4441
Joined: Sun Oct 17, 2004 4:57 am
Location: Bordeaux, France
Contact:

An example

Post by Clo » Thu Nov 30, 2006 11:37 pm

:) Hello !

• No progress in the 1.90 ß-2, these icons are still damaged at display, like shown below at left :

–——Image–——Image

• At right side, like it should be…

• According to that I experienced with TC for a similar issue, I guess it's possible to paint these icons using another call, else than the standard Win one which resizes uselessly the icon twice, thus damages it a lot…
- Note : If you blow-up the images above, you can see that the "Options" icon is almost OK at display, but it's on the skin-bitmap, while the others are extra *.ico …

:mrgreen: KR
Claude
Clo
Old user ON SELECTIVE STRIKE till further notice

User avatar
Clo
XnThusiast
Posts: 4441
Joined: Sun Oct 17, 2004 4:57 am
Location: Bordeaux, France
Contact:

Still damaged…

Post by Clo » Thu Dec 21, 2006 4:20 pm

:) Hello !

• I checked again in 1.90 ß-6, nothing changed, the extra *.ico are still damaged… :(

:mrgreen: KR
Claude
Clo
Old user ON SELECTIVE STRIKE till further notice

User avatar
Clo
XnThusiast
Posts: 4441
Joined: Sun Oct 17, 2004 4:57 am
Location: Bordeaux, France
Contact:

Same with RC1…

Post by Clo » Fri Jan 12, 2007 4:23 am

—> Pierre


:) Good morning,

• Same issue with 1.90 RC1, below the same extra icons *.ICO :

    Image

• Not only the motives are blurry, but the background hue is changed on the screen… :|

• I guess I'll ask for help to some competent friend¦s about this, but I don't understand still why the images coming
from the corresponding skin-bitmap are roughly correct, while those used from the *.ICO set are damaged… Image

:mrgreen: KR
Claude
Clo
Old user ON SELECTIVE STRIKE till further notice

User avatar
Clo
XnThusiast
Posts: 4441
Joined: Sun Oct 17, 2004 4:57 am
Location: Bordeaux, France
Contact:

Sigh…

Post by Clo » Wed Jan 24, 2007 1:43 am

—> Pierre

:) Good morning,

• Still the same mess in RC2… I thought to use 32-BPP icons for the two extra *.ICO ones above,
but this is not a wonder yet :

     Image

• The “Save only” icon (at left) looks a bit better, but one can notice that the motif is not rendered properly,
i.e. the ellipsis • • • …

• The “Copy” icon (at right) is less blurry than the 24 BPP one, but the motif is warped ¦*¦ :
The frames of the files are moth-eaten, like shown with red arrows on the pic.
- The curved dark-green arrow point is false (ends with a wrong count of pixels).

• I tried too a 8-BPP icon for Copy, indeed the original is less nice but clear, while on the bar (at top), it's fuzzy :

     Image

• Finally, I guess that the colour-depth doesn't matter, only the useless double-resizing is the culprit !

• I asked for help, unfortunately the competent friend I asked for is very busy currently… :(

:mrgreen: KR
Claude
Clo

¦*¦warped = déformé
Old user ON SELECTIVE STRIKE till further notice

User avatar
Clo
XnThusiast
Posts: 4441
Joined: Sun Oct 17, 2004 4:57 am
Location: Bordeaux, France
Contact:

Sweat for nuts

Post by Clo » Sun Apr 27, 2008 8:51 am

:arrow: Pierre

   Image A long while later…

:) Good morning,

• The issue shown here remained in all versions, and it's still present in the last 1.93.6-ß-3…

ImageImageImageImage

• At left hand, the icons added as *.ICO like shown in the tool-bar, at right hand, the real icons. Both are blown up by 300%.

• I drew a new skin for large screens, as portrait shaped. I'll send it to you in order to test.
- Like explained in my previous (old) messages above, the icons coming from the main bitmap
are displayed in a bearable way.
- Hence, I guess that it's worth to support also *.BMP for extra icons,
I guess it's possible and could solve the issue (perhaps…). BMP is smaller than ICO, anyway.

:mrgreen: KR
Claude
Clo
Old user ON SELECTIVE STRIKE till further notice

User avatar
Clo
XnThusiast
Posts: 4441
Joined: Sun Oct 17, 2004 4:57 am
Location: Bordeaux, France
Contact:

Fixed, but the "stalk"

Post by Clo » Mon Jun 23, 2008 10:38 pm

:arrow: Pierre

:) Hello !

• Like shown IN THE FRENCH FORUM, the bug is fixed starting from the 1.94 ß-1, thanks again.

- Hence, that thread can be moved to the appropriate section.

- However, the related issue of the part of a last icon displayed -when the screen width doesn't match
a round count of symbols- is pending still…

• There is a proposal in that same thread to solve that, I could translate it whether users ask for…

:mrgreen: KR
Claude
Clo
Old user ON SELECTIVE STRIKE till further notice

Post Reply